Ιουνίου 09, 2008

PAU 2008

Το Σάββατο 14 Ιουνίου αρχίζει στο Pau της Γαλλίας το 49ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων. Θα κάνω μια προσπάθεια να τηρήσω ένα ημερολόγιο με την πορεία της Εθνικής Open μαζί και με διάφορα άλλα ενδιαφέροντα από τους αγώνες.



Στο πανέμορφο Palais Beaumont η Ιταλία (19 χρυσά από το 1935) θα προσπαθήσει να πάρει τον 8ο συνεχόμενο τίτλο της χωρίς να έχει στη σύνθεσή της τους Fantoni - Nunes. Αντίπαλοι της οι Νορβηγοί (χωρίς τον Helness), οι πάντα υπολογίσιμοι Ολλανδοί, οι Πολωνοί χωρίς τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος και σε μικρότερο βαθμό Σουηδοί, Ιρλανδοί και Άγγλοι.




Η Εθνική ομάδα Open 2008 : Μίλτος Καραμανλής, Βασίλης Βρούστης, Φιλάρετος Καμινάρης, Νίκος Καραμανλής (μη παίζων αρχηγός) Κώστας Μπόζεμπεργκ, Φίλιππος Καραμανλής, Μανώλης Πρωτονοτάριος

Νεανική η Εθνική μας αυτή τη χρονιά (εμπειρία Πανευρωπαϊκού έχει μόνο ο Μίλτος) αλλά με ταλέντο και διάθεση, όπως φάνηκε και από τις προπονήσεις που για 1η φορά ανατέθηκαν σε ξένο προπονητή. Ελπίζουμε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Fulvio Fantoni να μετέδωσε λίγη από την εμπειρία και μαχητικότητά του στην ομάδα.

Από φέτος αλλάζει το format του Πρωταθλήματος με 2 Round Robin πρόκρισης και τελικό στάδιο (πάλι Round Robin) των 18 ομάδων. Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι 9 πρώτοι.

Σχετικά ευνοική η κλήρωση της Εθνικής μας στον 1ο Προκριματικό όμιλο. (Με bold οι ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση στους 18)

TURKEY
LITHUANIA
GREECE
SERBIA
SPAIN
FINLAND
ISRAEL

LATVIA
ITALY
ENGLAND

MONACO
SWITZERLAND
CROATIA
DENMARK
SCOTLAND
ICELAND
CZECH REP.
NETHERLANDS
LUXEMBOURG
MALTA

Ο 2ος όμιλος:

FRANCE
SAN MARINO
AUSTRIA
ESTONIA
HUNGARY
IRELAND
BULGARIA

LEBANON
SWEDEN
NORWAY

BELARUS
PORTUGAL
WALES
RUSSIA
BELGIUM
GERMANY

ROMANIA
POLAND
SLOVAKIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: