Ιουνίου 22, 2008

12η θέση και αποκλεισμός

Πολύ κατώτερα του αναμενομένου απέδωσε η Εθνική μας και δίκαια αποκλείστηκε από το τελικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην 12η θέση του ομίλου της.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια νεανική ομάδα είναι απαραίτητο να κερδίσει εμπειρίες πριν μπορέσει να διακριθεί έντονα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα δείξει, κερδίζοντας κάποια δύσκολα ματς ή έχοντας μια σταθερά καλή απόδοση, ότι αξίζει η επένδυση στο ταλέντο και την αξία της. Σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος, εκτός ίσως του πρώτου ματς με την Ολλανδία, δεν διαφάνηκε κάτι τέτοιο αφήνοντάς μας με μια πικρή γεύση να παρακολουθούμε μέσω vugraph το υπόλοιπο πρωτάθλημα.

Μια άλλη πληροφορία, που χρήζει ασφαλώς έρευνας, είναι ότι η ομάδα θα επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την λήξη των αγώνων. Εάν αυτό αληθεύει φανερώνει σε μεγάλο βαθμό την πολύ κακή μας οργάνωση (από πλευράς ΕΟΜ) γιατί δεν φαντάζομαι ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη από πλευράς διοργανωτών για αυτήν την περίπτωση που αφορά τις μισές ομάδες του τουρνουά. Αλλά θα μάθουμε σύντομα τα καθέκαστα.

Μια νέα πληροφορία τοποθετεί την επιστροφή της ομάδες την Τρίτη 24 Ιουνίου.

Επέστρεψε τελικά η ομάδα την Τρίτη 24 Ιουνίου. Με το σύστημα των κρατήσεων online στα αεροπορικά εισιτήρια, είναι κατανοητό οτι δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος χειρισμού του θέματος, μιας και από τις πληροφορίες μας οι διοργανωτές δεν είχαν κάνει κάποια ιδιαίτερη πρόβλεψη για τις αλλαγές των εισιτηρίων. Προφανώς και δεν θα έπρεπε να προεξοφλήσουμε τον αποκλεισμό κλείνοντας τα εισιτήρια της επιστροφής στην πρώτη εβδομάδα, αλλά μετά την Πέμπτη 19 ήταν πια φανερό ότι η ομάδα δεν θα προκρινόταν και ίσως κάποιες ενέργειες θα έπρεπε να γίνουν.

Για να κλείσει αυτό το θέμα - που είναι και minor - ενώ αρχικά ακούστηκε περίεργο και παράδοξο, τελικά οι κινήσεις που έγιναν ήταν οι αρμόζουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: